Naukluft National Park in Namibië

Het Namib-Naukluft National Park is een nationaal park van Namibië en omvat een deel van de Namibwoestijn en het Naukluftgebergte.

Het is één van de dunst bevolkte gebieden in dit land waar je een uniek gevoel van grootsheid en isolement kan ervaren. Hier kunt je ook genieten van de magische en schitterende sterrenhemel.

Sossusvlei, met zijn monumentale duinen die zijn gevormd door sterke wind die van diverse kanten kan komen. De warme tinten van het zand, variërend van abrikoos tot oranje, rood en kastanjebruin, zijn een levendig contrast met de oogverblindende witte vlakken van de grote klei pannen aan de voet van de duinen.

Een van deze, Dead Vlei(Pan) genoemd, is een grote spookachtige uitgestrektheid van gedroogde witte klei, gekenmerkt door skeletten van oude kameel-doorn bomen tussen de 500 en 600 jaar oud.

Het Naukluft gedeelte beslaat de andere helft van de Namib – Naukluft National Park. Hier liggen de Naukluft bergen waar enorme, gevarieerde rotsformaties liggen. Er komen vijf verschillende vegetaties voor binnen het park. Deze bieden een schat aan boom en struiksoorten, en een grote verscheidenheid van aloë’s.

In het gebied leven onder andere de Hartmann zebra, kudu, gemsbok, klipspringer, duiker, steenbok, luipaard, baviaan, jakhals, vos, wilde kat, caracal en de aardwolf.